sábado, 26 de julio de 2008

Un salt de credinţă

Credinţa face diferenţa şi, cu toate astea adesea, e trecută cu vederea. Dacă te plângi cuiva că nu crezi ca o problemă poate fi rezolvată, mult prea adesea ţi se sugerează că ar fi cazul să ai mai multă încredere în tine, în frumuseţea sau deşteptăciunea ta. Dar credinţa însemna tocmai încrederea că celelalte lucruri, independente de tine şi incontrolabile vor colabora cu tine. Cum se poate clădi aşa ceva? Mai ales atunci când soarta nu a fost prea generoasă sau poate nu ai ştiut să profiţi de ea, şi ca urmare, pentru o lungă perioadă de timp, nu ai reuşit să obţii ceea ce vrei.

Cu toţii ne regăsim în ipostaza lui Toma necredinciosul care nu crede până nu vede. Şi în jurul nostru o grămadă de credincioşi fiindcă au văzut se vor indigna de cât de puţină credinţă avem. Cum să nu crezi că îţi poti gasi o altă slujba? Cum să nu crezi că poti găsi iubirea vietii tale? Cum să nu crezi că îţi poţi face prieteni? Cum să nu crezi ca poţi fi sănătos? Se poate completa lista cu orice oamenii pot vreodată dori.

Credinţa este grea atunci când dorinţa se lasă mult aşteptată. Şi soarta poate fi foarte ironică pentru că deseori pierzi la mustaţă.

'The gods may throw a dice / Their minds as cold as ice', spune un cântec. Zeii au dat cu banul, nepăsători că fericirea ta se decide aşa. Ce poţi să faci? Pâna la urmatoarea extragere (şi să speri că va fi curând), să continui să cumperi bilete.

Fii îngaduitor cu soarta ta. Dacă ai fi în locul ei, nu te-ar cam enerva unul care mereu nu ar avea încredere că poţi să-ţi faci treaba? Ai încredere că soarta îşi va face treaba. Şi vei obţine ceea ce vrei, în această viaţa.

Translation into English

Traducción en español

No hay comentarios: