domingo, 24 de agosto de 2008

Puterea interioară

Adesea mi se pare că alţii au viaţa mult mai uşoară, că anumite lucruri pe care şi le doresc sosesc servite pe tavă şi că, ȋn general, nu par a se strădui prea mult pentru a obţine ceea ce ȋşi doresc şi totuşi au.

Invidia pe puterea exterioară a altora trădeaza de fapt, lipsa propriei puteri interioare. Ce se ȋntamplă cu aceşti oameni cȃnd sunt dezbrăcaţi de puterea lor exterioara? Cȃnd sărăcesc. Cȃnd ȋi părăseşte iubitul/iubita. Cȃnd se mută ȋn altă ţara şi trebuie să ȋşi facă prieteni ȋncepȃnd de la zero. Unii – cei care s-au agăţat de lucrurile exterioare – sunt distruşi. Alţii acţionează pentru a rezolva problema şi chiar şi reusesc. Aceştia ar merita admiraţia noastră.

Există un personaj biblic, Iov, a cărui credinţă şi răbdare au fost puse la ȋncercare: rȃnd pe rȃnd şi-a pierdut bogaţia, familia, sănătatea. Dar el avea ȋncredere ca Dumnezeu are un plan mare cu el. Şi ȋntr-o buna zi toate i-au fost ȋnapoiate drept rasplată pentru credinţa şi răbdarea lui.

Ma ȋntreb dacă asta să fie soluţia pentru a obţine lucrurile pe care ţi le doreşti: bogaţie, prieteni, iubit/ă: din capul patului şi uitȃndu-te la televizor (eventual) să te concentrezi să ai ȋncredere şi să te ȋnarmezi cu multă răbdare pentru că odată şi odată vei fi răsplatit.

Credinţa şi răbdarea contează, dar nu sunt suficiente. Ceea ce face diferenţa ȋntre fericire şi nefericire este curajul de a acţiona.

Iata un link către descărcarea unui pdf interesant.

Translation into English
Traducción en español

No hay comentarios: